Mahmudiye İsabet Okulları

KULÜPLER

Robotik kodlama kulübü

Kulübün Amacı: “ROBOTIS DREAM II SCHOOL SET” ismindeki setimizde  kullanacağımız LEGO  seti  sayesinde aşağıdaki  bilgi -becerileri geliştirmeyi amaçlamaktayız.

• Çocuklarımızın  hem hayal gücü hem de becerilerini artımayı,
  • Dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklarımızın bu problemlerini aşmasını sağlamayı,
  • Çocuklarımızın el ve göz koordinasyonunun gelişimini sağlamayı,
  • Çocuklarımıza problem çözme ve sorgulamayı öğretmeyi,
  • Çocuklarımızın, soyut ve somut kavram ilişkisini güçlendirmeyi,
  • Çocukların kas ve ince motor becerilerini geliştirmeyi,
  • Farklı kombinasyonlar yapabilmeyi ve uygun parçayı doğru yere takma durumları sebebiyle  çocuklarda sorgulama  ve birden fazla çözüm bulma yeteneğini geliştirmeyi,
  • Şekilleri takip ederek tasarım yapan çocuklarda yönlendirmeleri takip etme yeteneğini gelştirmeyi,

SINIF SEVİYESİ:İlkokul & Ortaokul Kademesindeki  (Kız veya Erkek) Öğrenciler için.

Tiyatro ve Drama Kulübü

Kulübün Amacı: Öğrencilerimizin kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmeleri, eleştirel  düşünebilme,problem çözme,empati kurma,birlikte hareket etme,sosyalleşme,farklıdüşünebilme,dinlme,ve dikkat gibi bir öğrenci için elzem görünen becerileri geliştirmek ve eğitim serüveni içerisinde kullanmaktır.

SINIF SEVİYESİ:   İlkokul- Ortaokul

Japonca Kulübü

Kulübün Amacı: japon Kültürünü tanımak ve dilini öğrenmek.

SINIF SEVİYESİ  İlkokul- Ortaokul

Örgü Kulübü

Kulübün Amacı: El becerilerinin geliştirileceği  stres atmak için günlük hayatın rutininden sıyrılmak için güzel bir fırsat.

SINIF SEVİYESİ:  İlkokul- Ortaokul

Keçe Kulübü

Kulübün Amacı: Keçe kulübü el becerilerini artıracak,yeni fikirlerini ortaya çıkaracak bir fırsat.Keçe ile  ortaya çıkacak çalışmalar çocuğunuuzun görsel ilgsini artıracak.Keçe ile mini aksesuarlar,çerçeve,çanta,kalem kutusu,şişe süsleme,defter süsleme,çiçek modelleri ve diğer etkinlikler yapılacaktır.

SINIF SEVİYESİ: İlkokul-Ortaokul  ( Kız Öğrenciler için)

KÜTÜPHANECİLİK  KULÜBÜ

Kulübün Amacı: Günümüz Türkiye’sinde okumak, okuduğunu anlamak ve anladığını yorumlamak  büyük önem taşıyor.Bu sebeple  kitap okuma bilinci arttırmayı,tabletin dondurduğu zihinleri etkin hale getirmeyi ve yorum becerimizi geliştirmeyi amaçladık.

Ahşap Boyama Kulübü:

Kulübün Amacı:  Çocuklar zaman içinde eskiyen ahşap eşyalarınızı atmak yerine,onları rengarenk boyayarak, yeniden kullanılır hala getirebilir ve yeni alınmış izlenimi verebilirsiniz. Pek çoğumuz sadece aradığımızı bulmak için ufacık objelerin peşinde günlerce koşarız.Ahşap boyama sanatıyla artık siz de zevkinize uygun objeler yapabilirsiniz.

Us’lu (Akıl) Oyunlar Kulübü

Kulübün  Amacı: Akıl oyunlarının farklı kategorilerini tanıtmak ve öğrencilerimize yeni bakış açıları kazandırarak onların farklı düşünebilme ve farklı çözümler üretebilme becerilerini geliştirmektir.

Sağlıklı Beslenme ve Yeşilay Kulübü

Kulübün Amacı: Dengeli ve düzenli beslenme nedir?  Sağlklı yiyecekleri ne zaman, nasıl tüketmeliyiz? Yeşilay kimdir?  Amaçları ve çalışmaları nelerdir?  Konularında çocukları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak .

Origami Kulübü

Kulübün Amacı: Origamiyi kısaca tanımlamamız gerekirse kağıt katlama sanatı diyebiliriz. Japonca’da oru (katlama) ve kami (kağıt) kelimelerinin birleşiminden ortaya çıkan bu teknik; yalnızca kağıt kullanarak, makas ve yapıştırıcıya başvurmadan yapılan bir kağıt katlama sanatıdır. Özellikle çocuklarda düşünceyi ve el becerisini geliştirmek için birebirdir.

İngilizce Gastronomi Kulübü

Kulübün Amacı:  Gastronomi ve Mutfak Sanatları kulübü, mutfağa, yemeklere, yemek yapmaya ilgisi olanların, mutfak sanatları konusunda bilimsel eğitim alma olanağı sağlar. Yiyecekler ve içecekler hakkında detaylı bilgi alma, bilimsel ve sanatsal bir bakış açısına sahip olma gibi kazançları vardır.

Quilling Kulübü

Kulübün Amacı:    Renkli kağıtları kıvırarak oluşturulan ve nesnelerin canlandırıldığı bir sanat.  Bu sanatın en güzel özelliği ise desenleri, şekilleri ya da nesneleri renkli kağıtlarla yeniden hayata geçirmeniz. Örneğin kağıtları kıvırarak bir kedi de yapabilirsiniz bir köpek de.  Özel bir kağıtla yapılan quilling hem hobi olarak rahatlıkla uygulayabileceğiniz hem de aynı zamanda evinizde dekoratif obje olarak kullanabileceğiniz güzel sonuçlar ortaya çıkarmanıza yardımcı.

SINIF SEVİYESİ: İlkokul-Ortaokul

En Özel ve Güzel Eğitim Bizde!

Amacımız; sosyal, duyarlı, başarılı en önemlisi ahlaklı bireyler yetiştirmektir

YUKARI